Treci entitet

Ovih dana se u medijima i pojedinim hercegovackim glasilima aktualizira Hrvatska republika Herceg Bosna ili kako je sada zovu-hrvatska federalna jedinica. Čitajući razne napise i komentare na ovu temu, najviše je na mene ostavio utiska plan izgleda te treće federalne jedinice-koja bi obuhvatala između ostalog i 30% općine Kakanj i 60% općine Vareš. Za one koji neznaju, u Varešu i Kaknju ima maksimalno 4000 Hrvata, naprema najmanje 30 000 Bošnjaka. Pored ovih općina, u Hercegovinu se iznenadnim pomjeranjem tektonskih ploča pomjerilo i Žepče, dok su u nevjerovatnom i brzom u kombinovanom naletu kuge i vampirskih šišmiša stradale kompletne populacije (uglavnom Bošnjaka) istočnih Mostarskih općina, Bugojna, Donjeg Vakufa, Fojnice, Novog Travnika i Viteza. Kako i zasto su kuga i vampirski šišmiši letalno djelovali samo na Bošnjake, ostaje da se utvrdi. Također je združenim naporom HDZ i Srpske akademije nauka i umjetnosti revidirana historija i utvrđeno je da u današnjoj RS Hrvata nikada historijski i nije bilo, i prema tome tamo HR HB nema sta ni traziti u pogledu teritorija. Uz pomoć građevinskih firmi svemoćnog Milorada Dodika pomjerena je nekadašnja Županija Posavska i postavljena nadomak Neuma, da bi se osigurao potpuni teritorijalni integritet HR HB.
Na ova dešavanja su Bošnjački političari prokomentirali da „nisu znali da hrvati ne žele BiH“ te da ih je „iznenadio stav RS koja ne želi biti u BiH“ te su izrazili žaljenje da vođe navedenih „republika“ nisu ranije javno izrazili takve želje, jer bi im odma dali samostalnost, jer im je jedini cilj zadovoljstvo Srpske radikalne stranke i hercegovačkog kriminalnog lobija.
I tako je Bosna, nakon 1000 godina borbe i historije nestala zato što je konačno došao neko(Milorad Dodik) i jednostavno rekao da nema više Bosne. Svi su se u šoku zgledali i rekli: “Tačno, živjeli smo u iluziji. BiH nikada i nije bilo. Bošnjački narod ne postoji. Hvala ti Milorade, prije tebe to niko nije rekao, jer da jeste davno bi mi shvatili da Bosne ni Bošnjaka nema“. Na to je uzbuđena i osvještena masa dodala: „Mnogi su pokušali da nam oduzmu Bosnu, pucali po nama, ubijali i klali, i mada su oni svi sad pod zemljom ili Hagu, a skupa na smetljištu historije, sve je nestalo kada je Milorad rekao tu rečenicu“Bosne nema““

1 komentar

Komentariši