Pacifizam i vojni rok

U zadnje vrijeme primjecujem tendenciju pacifizma među Bosnjacima, i sve bi bilo uredu s tim da nase komsije idu istim putem. Ali dok se nama u Bosni prodaju price o vjecnom miru, Garda Cara Dusana je vec uredno odsluzila vojni rok u vojsci Srbije, i zeljna je klanja isto kao sto je bila i 92. Da se razumijemo, ja doista nisam za rat, ne smetanju mi ni Srbi ni Hrvati, mozda malo vehabije, ali mislim da je suludo razoruzavati se na Balkanu. Nase drage vodje su dopustile da se ukine vojni rok, da se ukine Federalna vojska, i da se Bosnjackom narodu oduzme i ono malo sanse sto je imao da se odbrani. U prvom redu smatram da je za ovo kriv idiot, spijun i maloumnik Sulejman Tihic, koji se dici sto je uspio razvaliti ono sto su hiljade mladice glavom platile… ali srecom Bosna nije nikada ovislia od par izdajnika i srbofoba. Mada se namece pitanje, ko bi normalan ukinuo vosjku na Balkanu, gdje je rat bukvalno svakih 20 godina, mislim, jasno mi je da se Sulejmanu ne ratuje, ali on ce svakako biti u njemackoj kao i prosli put, nek pusti nas da se barem pripremimo kako valja ako je njemu vec svejedno. Price o pacifizmu među Bosnjacima su promovirane od strane kukavica i spijuna… Ovde na kazem da treba biti opsjednut ratom i pripremama za njega. ali treba uvijek biti svjestan, da mirni svijet u kojem zivis nestaje kada četnici krenu preko drine. a krenu pocesto.

2 komentara

  1. Prijatelju moj, oni su davno prešli Drinu, ali ja govorim o četnicima kao pokretu ne o Srbima kao naciji, jer i njih kao i nas muslimana, i hrvata i svih drugin nacija ima svakakvih, i dobrih i loših.
    Svakako se slažem da vojni rok nikad nije trebo biti ukinut. U svakoj normalnoj zemlji, vojska postoji konstantno se unapređuje i naoružava, to će se na nekom morati testirati, zašto to nebi bili baš mi!?

  2. Nažalost naši političari nevide dalje od nosa i vlastiti kompanija.Zato im se to sve i moglo podvaliti,pa opšte je poznato da smanjenje ili povečanje vojske ide po principu reciprotiteta,znači samo ako to rade i susjedi i ni pod koju cjenu na štetu odbrane.gledajuči sada i vodeči se vojnim standardima mi nemamo odgovor na vazduhoplovstva susjeda ni u protiv vazdušnoj odbrani niti u vazduhoplovstvu a Srbija planira nabavku novi aviona,hrvatska.Pisao sam o ovome na mnogim vojnim forumima poput myciti-ja i na http://forumvojnik.org.

Komentariši